Daily Current Affairs 10 July 2022

Daily Current Affairs 10 July 2022: We are presenting some important questions and answers related to current affairs for the students and candidates preparing for competitive examinations. You can prepare for competitive exams through these questions.

Question 1 – Where will the 36th National Games be organized?
Answer – Gujarat 

Question 2 – Who has topped the State Ranking Index released for the National Food Security Act?
Answer – Odisha 

Question 3 – Recently where researchers have developed a prototype of an analog chipset named “Aryabhata-1”?
Answer – IISc Bangalore 

Question 4 – Where has ‘Kharchi Utsav’ started?
Answer – Tripura 

Question 5 – Who has been appointed as Deputy Election Commissioner?
Answer – RK Gupta

Daily Current Affairs 8 July 2022: View Top 10 Current Affairs of 8 July 2022

Question 6 – On which two banks has RBI imposed monetary penalty?
Answer – Kotak Mahindra Bank and IndusInd Bank 

Question 7 – Recently who has become the first state in the country to build 13 expressways?
Answer – Uttar Pradesh 

Question 8 – Recently which organization’s general secretary “Mohammed Sanusi Barkindo” has passed away?
Answer – Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) 

Question 9 – By whom has the “Global Findex Database 2021” released?
Answer – World Bank 

Question 10 – Who has become the first captain to win 13 consecutive T20 matches?
Answer – Rohit Sharma

Leave a Comment


Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock