Daily Current Affairs 11th July 2022

Daily Current Affairs 11 July 2022: Every year lakhs of students prepare for various types of competitive exams. In these competitive exams, many important questions related to current affairs are asked and these questions also become the reason for your selection and rejection many times. 

In competitive examinations, many times candidates are unable to answer simple questions related to current affairs and miss out on taking a government job. In view of this, we are presenting some important questions and answers related to current affairs for the students and candidates preparing for competitive examinations. You can prepare for competitive exams through these questions. 

Question 1 – India’s GMR group has started operating the international airport at Medan in which country?
Answer – Indonesia 

Question 2 – Which general insurance company has launched Cyber ​​Voltage Insurance Plan?
Answer – SBI General Insurance 

Question 3 – Which country has signed agreement for supply of technology for Kudankulam Nuclear Power Plant in Tamil Nadu?
Answer – Russia 

Question 4 – Recently the government of which country has declared a state of emergency in the five northern areas around the Po river in view of the severe drought?
Answer – Italy 

Question 5 – Which bank and the Indian Air Force have signed an agreement for the Defense Salary Package Scheme?
Answer – State Bank of India (SBI)

Daily Current Affairs 10 July 2022: View Top 10 Current Affairs of 10 July 2022

Question 6 – Which state has become the first to connect one district one product with ONDC?
Answer – Uttar Pradesh 

Question 7 – Which country has organized the “Bon Global Biodiversity Conclave 2022”?
Answer – Germany 

Question 8 – Which government organization has announced the winners of 2022 Fields Medal?
Answer: International Mathematical Union 

Question 9 – According to the report released by whom, India’s malnourished population has come down to 224.3 million in the last 15 years?
Answer – United Nations 

Question 10 – Who has won the Wimbledon women’s singles title recently?
Answer – Alina Ribakina

Leave a Comment


Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock