Daily Current Affairs 5 July 2022

Daily Current Affairs at – Zegocina.In. Find 10 Daily current affairs with question and answer that will help you preparing for competitive exams.

Question 1: Recently the Airports Authority of India has signed the agreement to operate the airports owned by the UP government for how many years?
Answer – 30 years

Question 2: Recently in which state Prime Minister Narendra Modi has inaugurated Digital India Week 2022 ?
Answer –
  Gujarat

Question 3 : Recently who has won the title of ‘Femina Miss India 2022’?
Answer – Sini Shetty

Question 4: Recently the Central Government has approved the proposal to establish ‘Bureau of Financial Services Institutions’ (FSIB) in whose place?
Answer – Banks Board Bureau

Question 5: Recently who has been elected as the chairman of ‘Financial Action Task Force’?
Answer-
 T. Raja Kumar

Question 6: When is the ‘International Plastic Bag Free Day’ celebrated every year??
Answer – July 3

Question 7: Recently who has been elected as the ‘Speaker’ of Maharashtra Legislative Assembly ?
Answer – Rahul Narvekar

Question 8: When was the 125th birth anniversary  of freedom fighter “Alluri Sitarama Raju” celebrated recently?
Answer – 4th July 2022

Question 9: Who has received the ‘Microsoft Partner of the Year Award 2022’?
Answer – HCL Technology

Question 10: Recently at which place ‘Suraksha Manthan 2022’ has been organized by the Indian Army?
Answer –
 Jodhpur

Leave a Comment


Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock