Daily Current Affairs 6th July 2022

Daily Current Affairs at – Zegocina.In. Find 10 Daily current affairs with question and answer that will help you preparing for competitive exams.

Question 1: Recently who has signed MoU to launch India’s first dedicated school for ‘Sustainable Science and Technology’?
Answer – Greenco and IIT Hyderabad

Question 2: At which place was the National Conference on Food and Nutrition Security organized by the ‘Department of Food and Public Distribution’ recently ?
Answer –
  New Delhi

Question 3 : What is the name of the first Advanced Light Helicopter (ALH) squadron recently inducted into the Indian Navy on the Eastern Seaboard?
Answer – INAS 324

Question 4: Where has the “Suraksha Manthan 2022” been organized by the Desert Corps of the Indian Army on the aspects of border and coastal security recently?
Answer – Jodhpur

Question 5: Recently ‘ Nilachal Ispat Nigam Limited’ has been privatized and control has been handed over to which company?
Answer –
 Tata Steel Long Products

Question 6: Which birth anniversary of freedom fighter Alluri Sitarama Raju was celebrated recently?
Answer – 125th

Question 7: Recently who has signed a bank assurance agreement with  SBI Life Insurance ?
Answer – West Bengal Gramin Bank

Question 8: When is the ‘World Zoonoses Day’ observed every year to spread awareness about the risk of zoonotic diseases?
Answer – July 6

Question 9: Which two states have recently been ranked as the best performer in the ‘Start Up Ranking 2021’ of the states?
Answer – Gujarat and Karnataka

Question 10: Recently which two Indian women boxers have won gold medal in Elorda Cup in Nur-Sultan, Kazakhstan?
Answer-
 Alfia Pathan and Geetika

Leave a Comment


Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock