Daily Current Affairs 8 July 2022

Daily Current Affairs at – Zegocina.In. Find 10 Daily current affairs with question and answer that will help you preparing for competitive exams.

Question 1: Recently the government has approved a road project of how many crore rupees to connect Haryana with the upcoming ‘Jewar International Airport’ in Gautam Budh Nagar (UP)?
Answer – Rs 2,415 crore

Question 2: Recently, who has been elected by the Confederation of Indian Industry (CII) as the nominee president for 2022-23?
Answer-
 TVS K R. Dinesh

 

Question 3 : Recently when was the first ‘World Kishwili Language Day’ celebrated by UNSECO?
Answer – 7th July

 

Question 4: Recently ‘Women and Child Development Minister’ Smriti Irani has been given additional charge of which ministry ?
Answer – Ministry of Minority Affairs

Question 5: What is the theme of the first ‘World Kiswahili Language Day’ celebrated
recently on 7th July ? Answer- ‘Kiswahili for peace and prosperity’

 

Question 6: Recently ‘Global Livability Index 2022 ‘ was published by?
Answer – By Economist Intelligence Unit (EIU)

Question 7: Which city in India has ranked first in the recently released ‘EIU Global Livability Index 2022’?
Answer – New Delhi

Question 8: Recently which state has been ranked first in the state ranking index for ‘National Food Security Act’ (NFSA)?
Answer – Odisha

 

Question 9: From when till when the Uttar Pradesh ‘Mango Festival-2022’ is being organized in Lucknow?
Answer – 4th July to 7th July

Question 10: Where has Bangladesh’s first  campus based IT business incubator opened on 6th July 2022?
Answer –
 Chittagong University of Engineering and Technology

Leave a Comment


Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock